Profiling

Onze specialisten zijn getraind in het -met aandacht voor details- maken van een snelle, correcte beoordeling van situaties en personen zodat er vlug geacteerd kan worden op serieuze (be)dreigingen, nog voordat een incident heeft plaatsgevonden.

Iedereen kan terechtkomen in situaties die als onveilig worden ervaren. Het garanderen van een veilige omgeving is niet gemakkelijk. 
SDR®  (“Search, Detect, React”®) is een unieke en vooruitstrevende methode van preventieve profiling waarbij afwijkend gedrag in een vroegtijdig stadium kan worden gedetecteerd. 

Hierbij wordt gekeken naar de context van de situatie en na detectie van onregelmatigheden wordt op een de-escalerende wijze opgetreden.

Het concept SDR® laat personeel kwaadaardige intenties op een juiste manier interpreteren en hierop anticiperen, zonder hierbij gebruik te maken van etnisch profileren. Daarmee is SDR® hét antwoord op het toenemende dreigende klimaat van delicten en aanslagen van vandaag de dag.

SIG beschikt over specialisten, die kunnen optreden als actieve profilers in veel verschillende situaties. Deze specialisten zijn getraind in het -met aandacht voor details- maken van een snelle, correcte beoordeling van situaties en personen zodat er vlug geacteerd kan worden op serieuze (be)dreigingen, nog voordat een incident heeft plaatsgevonden.


“SDR® is hét antwoord op het toenemende dreigende klimaat van delicten en aanslagen”